Servicii oferite

Doriti sa calculati valoarea unui produs si sa-l comandati?

Comanda un produs acum
Sunati acum pentru detalii suplimentare!

Servicii de Ştanţare

CUTII STANTATE

Sunt realizate prin procedeul de stantare a placilor de carton ondulat de diverse dimensiuni, ambalaje complexe, cu capac albit sau natur, imprimate flexografic cu pana la 2  culori. Acestea au o larga arie de utilizare, pretabile  atat pentru  obiectele de uz casnic de mici dimensiuni, cat si produse electrocasnice voluminoase, produse alimentare de diverse tipuri: fructe si legume, pizza, dulciuri, produse de patiserie, cafea, biscuiti, etc. De asemenea se mai pot utiliza in domenii care asigura servicii de transport/ curierat, arhivare documente, relocari, etc.

Ce presupune procesul de  stantare carton ondulat? Stantarea se refera la  atribuirea unui anumit  contur  produsului finit. Taierea dupa contur se executa prin utilizarea  anumitor  forme ascutite ca o muchie de cutit si a unor prese speciale. Taierea dupa contur reprezinta o modalitate de a face produsul finit mai interesant, original si deci mai atractiv. In functie de dimensiunile cutiei din carton L x l x h (lungime, latime, inaltime) si a tipului de carton solicitat se executa machete – stante plane (matrite) pentru a obtine un produs de calitate superioara si design modern.

Tot in acesta categorie putem enumera si coltarele din carton care se utilizeaza pentru protejarea muchiilor produselor impaletate pe durata  transportului. In momentul stivuirii pe verticala a acestora, coltarele impiedica deformarea. Coltarele din carton pot fi utilizate si in interiorul cutiei pentru o protectie suplimentara a produsului.  Sunt confectionate din materiale biodegradabile si reciclabile.

Tipurile de carton utilizate sunt tot CO3 si CO5, iar pentru protejarea produselor din interior se poate utiliza si CO2.

CO3  este cel mai populat  tip de carton folosit  la  constructia de ambalaje din carton ondulat. Este realizat prin unirea a doua coli de hartie cu o coala ondulata, totul lipindu-se cu un adeziv special.

PROCESUL DE FABRICATIE AL CARTONULUI CO3-ULUI:

 •  ondula tip C este cea mai versatila dintre toate. Acest tip de carton beneficiaza de cea mai optima suprafata pentru printat si este suficient de dur pentru a fi utilizat la diverse tipuri de transport . Nu este recomandat sa fie indoit pe directia ondulei, dar poate fi adaptat diverselor cerinte ale utilizatorilor.
 •  ondula tip B este un pic mai subtire decat cea prezentata anterior si intra in componenta cutiilor de mici dimensiuni. Se comporta foarte bine la indoire si tiparire, asa ca este utilizata in general la realizarea de display-uri precum si de panouri publicitare sau machete de produs.
 •  ondula tip E este cea mai subtire dintre toate si se comporta excelent in realizarea cutiilor de pizza, cutiilor de pantofi, cutiilor de componente electronice, etc

Servicii de Tipărire flexografic şi offset

IMPRIMAREA FLEXOGRAFICA

Flexografia este un procedeu de imprimare rotativ, ce utilizeaza ca mijloc de transfer al cernelii pe suportul de imprimat, cliseele fotopolimerice. La inceput, procesul flexografic a fost creat pentru imprimarea ambalajelor de carton, azi ajungand sa fie folosit la imprimarea de etichete, folii, ziare etc., imprimarea realizandu-se rola la rola sau rola-formate plane (exista tipuri de utilaje de tipar flexo dotate cu echipamente de finisare finala a produsului imprimat precum ar fi taierea, infolierea, biguirea, laminarea).

Avantajele procesului de imprimare flexografica:

 • se pot imprima o mare varietate de materiale absorbante si nonabsorbante;
 • cu ajutorul cliseelor se pot realiza milioane de imprimari;
 • se pot imprima lucrari in peste 6 culori (cate unitati de imprimare are utilajul de imprimare);
 • realizarea unei productivitati ridicate, datorita vitezelor mari de imprimare;
 • realizarea unor selectii de culoare cu rezolutie mare (150-175lpi), ceea ce confera o inalta calitate a imprimarii, similara offset-ului sau rotogravurii;
 • aplicarea de cerneluri fluorescente si metalizate, realizarea de finisari on-line (off-line), cum ar fi: laminarea, aplicarea de folio aur (la cald sau rece), embosare, inseriere, aplicare de holograme etc.;
 • posibilitate de realizare profitabila de lucrari cu tiraj mare, in timp foarte scurt.

Ce este tiparul offset

Tiparul offset, timp de mai multe decenii a fost singura modalitate de a imprima o imagine color pe hartie. In momentul de fata exista mai multe metode de imprimare a imaginilor color. Pentru tirajele de mari dimensiuni, tiparul offset ramane insa, cea mai buna varianta ca pret si calitate. Procesul de tiparire offset implica transferul de cerneala lichida de pe placa tipografica pe o suprafata intermediara (cum ar fi un cilindru cauciucat) si apoi pe suportul final (hartie). Pentru obtinerea placilor tipografice este nevoie de separarea culorilor continute intr-o imagine.
Cum se obtine culoare prin tiparire?

Cind este vorba imprimare in 4 culori, acest proces se refera la culorile Cyan, Magenta, Yellow (galben) şi Black (negru). Acest sistem de culori sunt cunoscute sub prescurtarea CMYK. Prin combinarea acestor culori, un spectru larg de culori pot fi produse pe pagina imprimata. În cazul în care culorile sunt combinate pe hartie (acestea sunt imprimate ca puncte mici, unele partial suprapuse, prin principiul rasterizarii – halftoning), ochiul uman combinand culorile pentru a vedea imaginea finala.

Ce este separatia de culoare?

Separatia de culoare este un proces prin care un document digital este separat in componente individuale pentru imprimarea color. Componentele sunt cele amintite mai sus, Cyan, Magenta, Yellow (galben) şi Black (negru), daca este vorba de procesul in 4 culori, existand si varianta de 6 culori. In acest process, fiecare dintre aceste culori se aplica pe o placă de imprimare. Placile se folosesc pentru combinarea culorilor de separatie pe hartie prin procesul numit tiparire. Pentru imprimarea cu ajutorul imprimantelor laser sau inkjet procesul este asemanator, insa nu se mai folosesc placi tipografice pentru transfer.

In procesul tipografic de separare a culorilor, fiecare culoare utilizata intr-un document este separata in cele 4 culori primare, CMYK, fiecare plan de culoare avand un anumit unghi. Fiecare dintre culorile primare este transpusa pe o placa de imprimare utilizata apoi pentru tiparire. O astfel de placa (de exemplu Cyan) contine toate elementele grafice ale paginii care au culoarea primara respectiva (in cazul exemplului, Cyan) de diverse tonalitati.
Modul de realizare a separatiilor de culoare, se realizeaza digital in functie de software-ul folosit pentru editare, cel al imprimantei RIP (imprimanta ce realizeaza filmul tipografic) sau software-ul CTP-ului (computer to plate – realizeaza direct placile tipografice, eliminand necesitatea filmul).

Nu este nevoie de a realiza singuri separatia de culoare. In general documentul este trimis catre tipografie sau biroul de DTP, acestia urmand sa realizeze pasii premergatori procesului de tiparire, incluzand si separatia de culoare.

Pentru tipar se pot realiza documente digitale, care sa contina separatii compozit (toate informatiile de culoare intr-un singur fisier) sau pre-separate (fiecare culoare primara din sistemul CMYK, pe pagina proprie).

Mai jos puteti vedea incepand din stanga: imaginea originala CMYK, planul Cyan, planul Magenta, Yellow (galben) si planul Black (negru).

Procesul de tiparire in 4 culori (policromie)

Pentru acest proces de imprimare color se utilizeaza culorile primare, substractive: Cyan, Magenta, Yellow şi Black. Procesul CMYK este cel mai utilizat proces de imprimare, atat offset (tipar) cat si digital (imprimante, plotter).

Servicii de Realizare cutii decupate şi clasice

Cutii Caşerate

Cutiile caşerate sunt cutii de carton, în general confecţionate din carton microondulat (ondula E). Sunt realizate prin ştanţare, iar în prealabil cartonul este caşerat cu o coală de hârtie lucioasă imprimată tipografic cu ceea ce doreşte beneficiarul.

Caşerarea este procedeul prin care o imagine imprimată pe un suport (de obicei din hârtie) se fixează pe un carton prin intermediul unui adeziv lichid.

Cutiile caşerate sunt cutii la standarde ridicate în ceea ce priveşte designul şi calitatea şi oferă produselor ambalate o prezentare deosebită.

În cazul cutiilor caserate posibilitatea unei imprimări policrome contribuie esenţial la promovarea produsului, fiind o transpunere a imaginii firmei pe ambalaj.

Cutii Carton Clasice

Cutiile clasice din carton, cunoscute şi sub denumirea de cutii tip american, sunt cutiile cele mai utilizate pe piaţa mondială în acest moment.

Cutiile de carton de tip clasic sunt produse din diferite tipuri de carton CO3, CO5, CO7 în funcţie de utilizare. Acest tip de cutie de carton este produs dintr-o singură bucată de carton de lucru cu margini care se lipesc, se capsează sau se imbină folosind bandă autoadezivă.

Cutiile clasice din carton au o gamă largă de utilizare, fiind folosite de producătorii de bunuri de larg consum pentru ambalarea, transportul, protecţia şi depozitarea produselor.

Servicii de Caşerare

Caserare

Ce este caserarea? Caserarea este procedeul de finisare prin care o imagine tiparita se lipeste pe un carton cu grosime incepand de la 1.5 mm cu ajutorul unui adeziv. In urma acestui proces produsul tiparit capata rigiditate si sustinere.

Caserarea presupune doua etape: tiparirea unei imagini pe hartie subtire si lipirea acesteia pe un suport gros – mucava / forex.

 • In general printul este realizat pe hartie autoadeziva mata / lucioasa / semilucioasa
 • Folosim mucava cu grosimi intre 1.5-2 mm
 • Pentru o finisare impecabila caserarea este executata cu utilaje specializate.
 • Finisari optionale: plastifiere, lacuire selectiva

Cu serviciul de caserare putem realiza:

 • Agende personalizate
 • Bloc notes
 • Caiete
 • Carti
 • Manuale
 • Coperti caserate
 • Caiete mecanice personalizate
 • Clipboard-uri personalizate

Va punem la dispozitie serviciul de caserare pentru o finisare impecabila a materialelor cu coperti rigide. Operatiunea de caserare este realizata cu ajutorul utilajelor specializate ceea ce asigura precizie in executie, calitate ridicata si operativitate.

Realizam coperti caserate pentru agende, bloc notes, caiete, carti, manuale si orice alte materiale cu coperti rigide cum ar fi caiete mecanice personalizate. Marele avantaj al serviciului de caserare este realizarea de coperti rigide personalizate integral cu imagini, logo si text.

Servicii de Concepţie grafică

In functie de solicitarile clientului,

S.C. AVENSIS GRUP S.R.L. asigura si serviciul de conceptie grafica pentru cutiile caserate din carton ondulat.

Conceptia grafica si designul, implica procese de creatie si de aceea presupune originalitate, personalitate, dar si experienta.  Acelasi produs sau serviciu poate fi prezentat in mai multe moduri, fiecare fiind eficient in cadrul publicului tinta caruia ii este adresat.

S.C. AVENSIS GRUP S.R.L. ofera clientilor posibilitatea de selectie a unei cutii de carton personalizate,  pe baza unui model constructiv. Astfel in functie de  cerintele enumerate de catre client, va punem la dispozitie o mostra (mock up) pe baza careia clientul isi da consimtamantul privind calitatea, livrarile urmand a se face cu respectarea stricta a unor parametrii calitativi similari mostrei.

Tipurile de carton utilizate sunt tot CO3 si CO5, iar pentru protejarea produselor din interior se poate utiliza si CO2.

CO3  este cel mai populat  tip de carton folosit  la  constructia de ambalaje din carton ondulat. Este realizat prin unirea a doua coli de hartie cu o coala ondulata, totul lipindu-se cu un adeziv special.

Servicii de Realizare Matriţe

Producerea stantelor plane-matrite stantare pentru stantarea formelor din hartie si carton a ambalajelor si simbolurilor publicitare.

S.C. AVENSIS GRUP S.R.L.-Firma specializata in producerea stantelor plane-matrite stantare pentru stantarea formelor din hartie si carton a ambalajelor si simbolurilor publicitare.
Vanzari Oferta : stante plane-matrite, stante carton, stante tipografice, stantare, ambalaje din carton, cutii din carton duplex si carton ondulat. . .

Va oferim o gama foarte larga de stante plane-matrite tipografice pentru cutii cu autoformare din carton duplex sau carton ondulat a ambalajelor si simbolurilor publicitare .

stante plane tipografice realizate la standard european in timp record .

stante tipografice pentru taiere carton pentru masini de stantat verticale sau orizontale.

Decuparea hartiei si a cartonului in cele mai variate forme de stantare realizate sub forma de stante plane, matrite pentru masinile de stantat automate si cu alimentare manuala.

Realizam stante pentru puzzle pe mucava si forex pana la 3mm grosime, stante plane-matrite pentru suporti pahare (biscuiti).

stante pentru mape, plicuri, etichete autocolante prestantate-taiere la suport.

Ultimele noastre realizări

Oferim partenerilor noștri o gama variata de ambalaje personalizate, pe care le realizam în totalitate, de la concepția grafica la produsul finit.

DORESC OFERTA DE PRET

Va vom oferi toate informatiile si consultanta de care aveti nevoie in materie de ambalaje din carton.
Daca doriti o calculatie / oferta pentru un ambalaj personalizat va contactam in maxim 24 de ore lucratoare.

PRENUME *
NUME *
ADRESA DE EMAIL *
TELEFON

SUBJECT

CU CE VA PUTEM AJUTA?